dilluns, 8 d’abril del 2013

Els alumnes de 4t de la ESO i els del Batxillerat científic visiten cosmocaixa

El passat 17 de Gener vam fer una sortida conjunta els alumnes de Biologia de 4t de la ESO i els del Baxtillerat científic al Cosmocaixa de Barcelona.
Vem començar amb una visita guiada a l’exposició EPIDÈMIA. La visita s’acompanyava d’un Joc de Rol on per grups representàvem a un personatge que patia alguna de les malalties.
Un cop acabada la visita vem poder participar en el Taller: INVESTIGA LA VACUNA DEL VIH! Aquest taller consistia en una  simulació de la recerca  de la vacuna del virus d’ Immunodeficiència Humana (VIH).
Al cap de dues hores d’intensa pràctica vàrem acabar concluïnt el següent: La vacuna era eficient per al virus d’Europa i el Africà  però, no ho era pel virus Asiàtic. Encara s’està estudiant per a realitzar una vacuna que permeti immunitzar-nos del virus que provoca la SIDA, però com existeixen vàries mutacions d’aquest que compliquen les investigacions. Encara no han trobat la vacuna decisiva, però s’avança poc a poc en aquest camí
Va ésser una sortida molt interactiva i pedagògica, on vam treballar amb materials exclusius.  Cal dir que aquest taller ha estat possible gràcies a IRSICAIXA (Institut de Recerca de la Sida) que amb el seu Programa de divulgació i prevenció de la SIDA permet fer realitat la simulació del mètode de recerca que s’utilitza en aquest camp.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada